Skip to main content

Merhaba dostlar,    

7  Temmuz 2018 günü yapılan ilk genel kurum seçimlerinde başkanlık sıfatına layık görüldüğüm için genel kurula katılan herkese müteşekkirim. Bilindiği üzere kısa bir konuşma yapmış ve gelecek dönemde Avrupa Birliği ya da diğer uluslar arası projelere dernek olarak eğileceğimizi sayın katılımcı üyelerimize bildirmiştim. Bu doğrultuda yapılan 2 aylık çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

İlk iş Sanat Tarihçileri Derneği’nin  Avrupa Birliğine akreditasyonunu tamamlamış bulunduğunu sizlere bildirmekten onur duyarım. Bu doğrultuda özellikle Avrupa Birliği gençlik ekibimiz olan Homeric Voyagers’ın yürütücüsü Ege Gutay ve bize ilaç gibi her konuda yetişen programlar sorumlumuz Batur Kılıç’a harcadıkları emeklerden ötürü teşekkür ederim. O esnada artık yılda bir kutlanacak olan ‘’Erasmusdays’’ günleri hakkında benimle birlikte fikir yürüten ve bu etkinliğe kabulümüz için Fransa’ya başvuru yapan üyemiz Kübra Kızıl’a minnettarım. Bu sayede yapılacak olan ilk Avrupa Birliği etkinliğimiz  ‘’Let’s Discover Homer’s Troy Together!’’ başlıklı event için Kübra büyük emek harcadı. Ve şu anda bu etkinliğe ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz; https://www.generation-erasmus.fr/erasmus-days/lets-discover-homers-troy-together/

Yanı sıra derneğin akreditasyonunun akabinde 2018 Nisan- Mayıs ayından beri özellikle yaratılmak istenen projemiz olan Ancient Journey; Democracy and Citizenship Projemize 55 rakamının üzerinde kurumsal başvuru gerçekleşmiştir. Proje kapsamında Slovakya, Litvanya, Rusya, Ukrayna, İtalya, İspanya, Yunanistan, Bulgaristan, Hollanda ve hatta Ortadoğu ülkelerinden Ürdün partnerlik başvurusunda bulunmuştur. Gelecek günlerde 6 katılımcı seçerek projemizin kabulü için Ulusal Ajansa başvuracağız. Açıkça söylemek gerekirse İzmir’de buluşup yoğun emek sarf ederek yazmış olduğumuz projemizin bu denli başvuru alacağını tahmin etmiyorduk ve dernek adına bu bizi oldukça onurlandırdı. Umuyoruz ki ulusal ajans tarafından proje onaylanacaktır. Dernek profilimizi ve EU Youth Mobility projemizi incelemek için;  https://www.salto-youth.net/tools/otlas-partner-finding/organisation/sanat-tarihileri-dernei-art-historians-association-turkey.16013/

Dernek adına Kadıköy Belediyesi ile, Temmuz ayı içerisinde bulunduğumuz başvurularda Sanat Konuşmalarının devamı için Barış Manço Kültür Merkezinde etkinlik düzenleme hususunda anlaşmış bulunmaktayız. Süreç boyunca ince fikirli ve kibar davranışları için tüm belediye emekçilerine teşekkürü borç biliriz. Eylül ayının ilerleyen günlerinde konuşmacılar  ve konular hakkında dernek sayfamızdan sizlere gerekli bildirimleri yapacağız.

Tüm sivil toplum kurumlarının özellikle kuruluş aşamasını henüz tamamlayan derneklerin binbir cefa ile ayakta tutulduğunu, tüm sorumlulukların gönüllü çalışmalarla üstlenildiklerini bildiğimizden ötürü etkinlik ve projelerin ilerleyişinde 2 aylık katkı sağlayan üyelerimizin ismini anmakta fayda görmekteyiz. Başta tüzük çalışmalarındaki uykusuz geceleri için Genel Sekreter Alaattin Cem Özdemir ve ardından Muhasip Üyemiz Burak Demir, Dış İlişkiler Sorumlumuz Orhun Yalçın, Başkan Vekilimiz Yasin Saygılı, kurucu üyemiz Mustafa Tiryaki ve Yunus Emre Tiryaki’ye yaptıkları tüm katkılardan ötürü teşekkürü borç biliriz.

Derneğimizin üye sayısının son aylardaki katılımlarla 100 üye rakamına ulaştığını müjdeliyoruz ve yineliyoruz ki her zaman olduğu gibi bu minik, mütevazı kurumun sizlere ihtiyacı var.

Saygılarımla 

Emre Macit
İstanbul
Eylül 2018

Yanıt Bırakın